- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 stycznia 2017
- 80,00 dag
- Schab bez kości
- 2,00 dag
- Mąka
- 8,00 dag
- Cebula
- 0,03 l
- Wino białe wytrawne
- 0,13 l
- Wywar z warzyw
- 2,00 dag
- Masło
- 1,00 łyżka
- Kminek
- 0,02 l
- Sok z cytryny
- Mięso wyporcjować. Kotlety lekko rozbić, skropić cytryną, ułożyć jedne na drugich i pozostawić na 2 godziny.
- Następnie kotlety posolić, posypać kminkiem, włożyć do rondla. Dodać do nich wywar, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, oprószyć mąką, dusić do miękkości.
- Następnie dodać masło i wino, zagotować. Podawać z ziemniakami lub pyzami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!