KOTLETY WIEPRZOWE PO TRYBUNALSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Schab bez kości
2,00 dag
Mąka
8,00 dag
Cebula
0,03 l
Wino białe wytrawne
0,13 l
Wywar z warzyw
2,00 dag
Masło
1,00 łyżka
Kminek
0,02 l
Sok z cytryny
80,00 dag Schab bez kości2,00 dag Mąka8,00 dag Cebula0,03 l Wino białe wytrawne0,13 l Wywar z warzyw2,00 dag Masło1,00 łyżka Kminek0,02 l Sok z cytryny
KOTLETY WIEPRZOWE PO TRYBUNALSKU
  1. Mięso wyporcjować. Kotlety lekko rozbić, skropić cytryną, ułożyć jedne na drugich i pozostawić na 2 godziny.
  2. Następnie kotlety posolić, posypać kminkiem, włożyć do rondla. Dodać do nich wywar, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, oprószyć mąką, dusić do miękkości.
  3. Następnie dodać masło i wino, zagotować. Podawać z ziemniakami lub pyzami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*