KOTLETY SCHABOWE PO ŚLĄSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
25 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Schab z kością
2,00 dag
Tłuszcz
1,00 dag
Bułka tarta
1,50 dag
Powidła śliwkowe
0,03 l
Wino wytrawne
0,50 dag
Mąka
2,00 szt.
Goździk
100,00 dag Schab z kością2,00 dag Tłuszcz1,00 dag Bułka tarta1,50 dag Powidła śliwkowe0,03 l Wino wytrawne0,50 dag Mąka2,00 szt. Goździk
KOTLETY SCHABOWE PO ŚLĄSKU
  1. Schab zalać osolonym wrzątkiem, obgotować. Następnie wyjąć, ostudzić, wyporcjować, obtoczyć w bułce tartej i obrumienić na tłuszczu.
  2. Powidła śliwkowe rozprowadzić rosołem ze schabu, dodać goździki, cukier, sól, mięso, chwilę dusić.
  3. Sos zaprawić mąką, wlać wino, zagotować. Podawać z ziemniakami łub kaszą gryczaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*