- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 25 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 3 maja 2017
- 100,00 dag
- Schab z kością
- 2,00 dag
- Tłuszcz
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- 1,50 dag
- Powidła śliwkowe
- 0,03 l
- Wino wytrawne
- 0,50 dag
- Mąka
- 2,00 szt.
- Goździk
- Schab zalać osolonym wrzątkiem, obgotować. Następnie wyjąć, ostudzić, wyporcjować, obtoczyć w bułce tartej i obrumienić na tłuszczu.
- Powidła śliwkowe rozprowadzić rosołem ze schabu, dodać goździki, cukier, sól, mięso, chwilę dusić.
- Sos zaprawić mąką, wlać wino, zagotować. Podawać z ziemniakami łub kaszą gryczaną.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!