KOTLETY PO KURPIOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
2,00 dag
Mąka pszenna
1,00 szt.
Jajko
4,00 dag
Smalec
80,00 dag
Schab bez kości
15,00 dag
Kiełbasa wędzona
1,00 dag
Imbir
2,00 dag Mąka pszenna1,00 szt. Jajko4,00 dag Smalec80,00 dag Schab bez kości15,00 dag Kiełbasa wędzona1,00 dag Imbir
KOTLETY PO KURPIOWSKU
  1. Schab oddzielić od kości. Wyporcjować, zrobić płaty.
  2. Kiełbasę zemleć, dodać imbir, przyprawy, dobrze wymieszać i układać na rozbitym schabie.
  3. Zwijać w rulony, posolić, obtoczyć w mące i w jajku.
  4. Smażyć na smalcu, pod koniec smażenia dodać masło. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*