- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 stycznia 2017
- 2,00 dag
- Mąka pszenna
- 1,00 szt.
- Jajko
- 4,00 dag
- Smalec
- 80,00 dag
- Schab bez kości
- 15,00 dag
- Kiełbasa wędzona
- 1,00 dag
- Imbir
- Schab oddzielić od kości. Wyporcjować, zrobić płaty.
- Kiełbasę zemleć, dodać imbir, przyprawy, dobrze wymieszać i układać na rozbitym schabie.
- Zwijać w rulony, posolić, obtoczyć w mące i w jajku.
- Smażyć na smalcu, pod koniec smażenia dodać masło. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!