- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 maja 2017
- 80,00 dag
- Schab z kością
- 3,00 szt.
- Jajko
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Mąka
- 5,00 dag
- Szynka wędzona gotowana
- 1,00 łyż.
- Imbir

- Ze schabu usunąć kość, wyporcjować. Płaty mięsa dobrze rozbić i posolić.
- Na płacie położyć szynkę pokrojoną w drobną kostkę i wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem.
- Zwinąć w rulon, opanierować w 2 jajkach i mące, usmażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!