KOTLETY PO JEŻEWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Schab z kością
3,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Mąka
5,00 dag
Szynka wędzona gotowana
1,00 łyż.
Imbir
80,00 dag Schab z kością3,00 szt. Jajko10,00 dag Tłuszcz2,00 dag Mąka5,00 dag Szynka wędzona gotowana1,00 łyż. Imbir
KOTLETY PO JEŻEWSKU
  1. Ze schabu usunąć kość, wyporcjować. Płaty mięsa dobrze rozbić i posolić.
  2. Na płacie położyć szynkę pokrojoną w drobną kostkę i wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem.
  3. Zwinąć w rulon, opanierować w 2 jajkach i mące, usmażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*