KOTLETY ODBIJANE PO ŁĘCZYCKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
90,00 dag
Schab z kością
2,00 dag
Mąka
6,00 dag
Smalec
2,00 dag
Masło
20,00 dag
Cebula
0,03 l
Wino białe wytrawne
1,00 łyżka
Cukier
1,00 szt.
Cytryna
90,00 dag Schab z kością2,00 dag Mąka6,00 dag Smalec2,00 dag Masło20,00 dag Cebula0,03 l Wino białe wytrawne1,00 łyżka Cukier1,00 szt. Cytryna
KOTLETY ODBIJANE PO ŁĘCZYCKU
  1. Z mięsa usunąć kość, wyporcjować kotlety. Oprószyć je solą. pieprzem i mąką, włożyć na rozgrzany smalec i obsmażyć na zloty kolor.
  2. Cebulę sparzyć osłodzoną wodą. Obsmażone kotlety podlać winem, dodać do nich cebulę i krótko dusić pod przykryciem.
  3. Gdy będą miękkie, położyć na każdy kawałek surowego masła i plasterek cytryny obranej ze skórki. Podawać z ziemniakami oraz sałatą zieloną i surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*