- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 90,00 dag
- Schab z kością
- 2,00 dag
- Mąka
- 6,00 dag
- Smalec
- 2,00 dag
- Masło
- 20,00 dag
- Cebula
- 0,03 l
- Wino białe wytrawne
- 1,00 łyżka
- Cukier
- 1,00 szt.
- Cytryna
- Z mięsa usunąć kość, wyporcjować kotlety. Oprószyć je solą. pieprzem i mąką, włożyć na rozgrzany smalec i obsmażyć na zloty kolor.
- Cebulę sparzyć osłodzoną wodą. Obsmażone kotlety podlać winem, dodać do nich cebulę i krótko dusić pod przykryciem.
- Gdy będą miękkie, położyć na każdy kawałek surowego masła i plasterek cytryny obranej ze skórki. Podawać z ziemniakami oraz sałatą zieloną i surówkami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!