- Czas przygotowania
- 40 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 3 kwietnia 2017
- 15,00 dag
- Mąka
- 40,00 dag
- Ziemniak
- 1,00 szt.
- Jajko
- 80,00 dag
- Ser twarogowy
- 20,00 dag
- Boczek wędzony
- 15,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- 4,00 dag
- Masło
- 1,00 łyżka
- Kminek
- Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto. Ser przetrzeć przez sito lub zemleć w maszynce.
- Dodać do sera cebulę przesmażoną na boczku wędzonym, sól, pieprz, kminek, masę wymieszać.
- Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać formując kule.
- Knedle wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Podawać polane masłem z bułką tartą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!