KNEDLE ZIEMNIACZANE Z SEREM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Mąka
40,00 dag
Ziemniak
1,00 szt.
Jajko
80,00 dag
Ser twarogowy
20,00 dag
Boczek wędzony
15,00 dag
Cebula
1,00 dag
Bułka tarta
4,00 dag
Masło
1,00 łyżka
Kminek
15,00 dag Mąka40,00 dag Ziemniak1,00 szt. Jajko80,00 dag Ser twarogowy20,00 dag Boczek wędzony15,00 dag Cebula1,00 dag Bułka tarta4,00 dag Masło1,00 łyżka Kminek
KNEDLE ZIEMNIACZANE Z SEREM
  1. Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto. Ser przetrzeć przez sito lub zemleć w maszynce.
  2. Dodać do sera cebulę przesmażoną na boczku wędzonym, sól, pieprz, kminek, masę wymieszać.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać formując kule.
  4. Knedle wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Podawać polane masłem z bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*