KLUSKI SCYKANE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
150,00 dag
Ziemniaki
3,00 dag
Mąka ziemniaczana
10,00 dag
Słonina
150,00 dag Ziemniaki3,00 dag Mąka ziemniaczana10,00 dag Słonina
KLUSKI SCYKANE
  1. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Startą masę dobrze wycisnąć przez płótno.
  2. Do masy dodać sól, mąkę i dobrze wymieszać. Wyłożyć cienką warstwę masy na talerz.
  3. Łyżką porcjować kluski („scykać”) i wrzucać z talerza do wrzącej, osolonej wody.
  4. Gotować do miękkości. Podawać polane stopioną słoniną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*