KIEŁBASA W PIWIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
70,00 dag
Kiełbasa biała
1,00 l
Piwo jasne
0,50 dag
Masło
20,00 dag
Cebula
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Sok z cytryny
1,00 szt.
Kostka maggi
70,00 dag Kiełbasa biała1,00 l Piwo jasne0,50 dag Masło20,00 dag Cebula1,00 dag Mąka1,00 szt. Sok z cytryny1,00 szt. Kostka maggi
KIEŁBASA W PIWIE
  1. Kiełbasę włożyć do wrzącego piwa, przykryć i odstawić na 15 minut, nie gotować. Następnie kiełbasę wyjąć.
  2. W wywarze z kiełbasy ugotować posiekaną cebulę, otrzymany sos przetrzeć, zaprawić mąką, dodać masło, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku.
  3. Podawać kiełbasę pokrojoną na porcje, polaną sosem, z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*