- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 16 marca 2017
- 70,00 dag
- Kiełbasa biała
- 1,00 l
- Piwo jasne
- 0,50 dag
- Masło
- 20,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Sok z cytryny
- 1,00 szt.
- Kostka maggi

- Kiełbasę włożyć do wrzącego piwa, przykryć i odstawić na 15 minut, nie gotować. Następnie kiełbasę wyjąć.
- W wywarze z kiełbasy ugotować posiekaną cebulę, otrzymany sos przetrzeć, zaprawić mąką, dodać masło, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Podawać kiełbasę pokrojoną na porcje, polaną sosem, z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!