KIEŁBASA W KAPUŚCIE WŁOSKIEJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Cebuli
1,00 Kilogram
Kapusty włoskiej
30,00 dag
Kiełbasy
5,00 dag
Pasty pomidorowej
1,00 łyżka
Tłuszczu
5,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Sól
1,00 szczypt
Pieprz
1,00 szczypt
Przyprawa chilli
15,00 dag Cebuli1,00 Kilogram Kapusty włoskiej30,00 dag Kiełbasy5,00 dag Pasty pomidorowej1,00 łyżka Tłuszczu5,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Sól1,00 szczypt Pieprz1,00 szczypt Przyprawa chilli
KIEŁBASA W KAPUŚCIE WŁOSKIEJ
  1. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokrajać w dość grube plasterki. Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, dość grubo poszatkować.
  2. Zagotować około 1 szklanki wody, osolić, dodać 1/4 łyżki tłuszczu. Do wrzątku włożyć kapustę, gotować początkowo w odkrytym rondlu, po kilkunastu minutach rondel przykryć.
  3. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, wsypać na suchą patelnię, podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając. Gdy cebula zmięknie i zacznie żółknąć, dodać tłuszcz, lekko podsmażyć na jasnozłoty kolor, doddć do ugotowanej kapusty.
  4. Równocześnie wymieszać kapustę z pastą pomidorową, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Do kapusty włożyć kiełbasę, zagrzać, wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z dodatkiem ziemniaków.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*