- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 maja 2017
- 135,00 dag
- Karp
- 1,00 dag
- Mąka
- 15,00 dag
- Masło
- 8,00 dag
- Cebula
- 5,00 dag
- Seler
- 6,00 dag
- Pietruszka
- 10,00 dag
- Pieczarki
- 0,20 l
- Piwo jasne
- Karpia sfiletować, wyporcjować, posolić, oprószyć mąką, solą, pieprzem, obsmażyć na części masła.
- Warzywa pokroić w paski, poddusić na reszcie masła do miękkości. Zalać je piwem.
- Do warzyw włożyć porcje usmażonego karpia i razem dusić około 15 minut. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!