KARP DOSKONAŁY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Karp
3,00 dag
Mąka
4,00 dag
Smalec
4,00 dag
Masło
15,00 dag
Cebula
10,00 dag
Pieczarki
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
12,00 dag
Śmietana
0,50 l
Wywar rybny
1,00 szt.
Natka pietruszki
100,00 dag Karp3,00 dag Mąka4,00 dag Smalec4,00 dag Masło15,00 dag Cebula10,00 dag Pieczarki1,50 dag Koncentrat pomidorowy12,00 dag Śmietana0,50 l Wywar rybny1,00 szt. Natka pietruszki
KARP DOSKONAŁY
  1. Karpia sfiletować. Odciąć głowę, na ościach ugotować 0,5 1 wywaru.
  2. Porcje ryby posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na rumiano z obu stron.
  3. Przyrządzić sos: drobno pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić przecedzonym wywarem rybnym, zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
  4. Usmażoną rybę włożyć do sosu i chwilę dusić pod przykryciem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*