KARMUSZKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
70 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Fasola
0,50 l
Woda
50,00 dag
Wieprzowina bez kości
4,00 dag
Tłuszcz
20,00 dag
Kapusta biała
5,00 dag
Seler
10,00 dag
Pietruszka
20,00 dag
Marchew
20,00 dag
Cebula
3,00 dag
Koncentrat pomidorowy
12,00 dag
Śmietana
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt.
Liść laurowy
20,00 dag Fasola0,50 l Woda50,00 dag Wieprzowina bez kości4,00 dag Tłuszcz20,00 dag Kapusta biała5,00 dag Seler10,00 dag Pietruszka20,00 dag Marchew20,00 dag Cebula3,00 dag Koncentrat pomidorowy12,00 dag Śmietana1,00 dag Mąka1,00 szt. Natka pietruszki1,00 szt. Liść laurowy
KARMUSZKA
  1. Fasolę ugotować do miękkości i pozostawić w wywarze. Warzywa pokroić w cienkie krążki, kapustę w dużą kostkę.
  2. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu na rumiano. Warzywa i mięso włożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem, dodać liść laurowy.
  3. Polać tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa, wiać wrzącą wodę, naczynie przykryć, potrawę gotować.
  4. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dodać ugotowaną fasolę z wywarem, koncentrat pomidorowy i śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować.
  5. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*