KAPUSTA „PARZYBRODA”

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Kapusta włoska
50,00 dag
Ziemniak
8,00 dag
Słonina
2,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Ząbek czosnku
100,00 dag Kapusta włoska50,00 dag Ziemniak8,00 dag Słonina2,00 dag Mąka1,00 szt. Ząbek czosnku
KAPUSTA „PARZYBRODA”
  1. Kapustę pokroić w grubą kostkę, zalać wrzącą wodą, zagotować, a następnie odcedzić.
  2. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy i ugotować do miękkości w odkrytym naczyniu.
  3. Ze słoniny i mąki sporządzić zasmażkę, dodać do kapusty i zagotować. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*