KABACZKI NADZIEWANE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Kabaczek
10,00 dag
Ryż
2,00 szt.
Jajko
15,00 dag
Cebula
10,00 dag
Tłuszcz
10,00 dag
Pasta pomidorowa
2,00 dag
Masło
2,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt. Kabaczek10,00 dag Ryż2,00 szt. Jajko15,00 dag Cebula10,00 dag Tłuszcz10,00 dag Pasta pomidorowa2,00 dag Masło2,00 dag Mąka1,00 szt. Natka pietruszki
KABACZKI NADZIEWANE
  1. Ryż przebrać, umyć, ugotować na gęsto, wymieszać z jajami. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zrumienić na połowie przewidzianego w proporcji tłuszczu, dodać do masy ryżowej, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Kabaczek umyć, obrać, przekrajać wzdłuż na pół, wydrążyć pestki wraz z luźnym miąższem. Połówki kabaczka napełnić nadzieniem.
  3. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, dodać resztę tłuszczu, podlać wodą, udusić do miękkości. Mąkę przesiać. Masło lub margarynę stopić.
  4. Dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić wywarem z warzyw lub wodą, zagotować mieszając, połączyć z pastą pomidorową. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
  5. Przygotowanym sosem zalać kabaczki. Chwilę dusić. Wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem ziemniaków.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*