JASKÓŁCZE GNIAZDA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Schab z kością
4,00 dag
Mąka
6,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Bułka tarta
10,00 dag
Tłuszcz
15,00 dag
Boczek wędzony
100,00 dag Schab z kością4,00 dag Mąka6,00 szt. Jajko10,00 dag Bułka tarta10,00 dag Tłuszcz15,00 dag Boczek wędzony
JASKÓŁCZE GNIAZDA
  1. Ze schabu usunąć kość i zbędny tłuszcz, wykroić kotlety, rozbić, oprószyć solą.
  2. Pięć jajek ugotować na twardo. Na każdy przygotowany płat mięsa położyć dwa paski kiełbasy oraz całe jajko, zwijać ciasno w rulon.
  3. Całość obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*