- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 12 stycznia 2017
- 100,00 dag
- Schab z kością
- 4,00 dag
- Mąka
- 6,00 szt.
- Jajko
- 10,00 dag
- Bułka tarta
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- 15,00 dag
- Boczek wędzony
- Ze schabu usunąć kość i zbędny tłuszcz, wykroić kotlety, rozbić, oprószyć solą.
- Pięć jajek ugotować na twardo. Na każdy przygotowany płat mięsa położyć dwa paski kiełbasy oraz całe jajko, zwijać ciasno w rulon.
- Całość obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!