JARMUŻ DUSZONY Z JAJAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Liście jarmużu
3,00 łyż.
Oliwa
1,00 szt.
Natka pietruszki
0,15 l
Mleko
8,00 dag
Śmietana
2,00 dag
Masło
2,00 dag
Mąka
3,00 szt.
Ząbek czosnku
4,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
5,00 dag
Utarty żółty ser
1,00 łyż.
Curry
100,00 dag Liście jarmużu3,00 łyż. Oliwa1,00 szt. Natka pietruszki0,15 l Mleko8,00 dag Śmietana2,00 dag Masło2,00 dag Mąka3,00 szt. Ząbek czosnku4,00 szt. Jajko ugotowane na twardo5,00 dag Utarty żółty ser1,00 łyż. Curry
JARMUŻ DUSZONY Z JAJAMI
  1. Liście jarmużu przebrać, usunąć zgrubiałe ogonki i środkowy nerw, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli, ugotować do miękkości, odcedzić, posiekać lub zmiksować, włożyć do rondla, wymieszać z oliwą, dodać mleko rozkłócone z przesianą mąką i śmietaną, nieco curry, wymieszać, dusić kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie curry, dodać drobno posiekany czosnek.
  3. Gorący jarmuż wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać posiekaną pietruszką i utartym serem, obłożyć dookoła gorącymi jajami na twardo lub w koszulkach.
  4. Od razu podawać z dodatkiem smażonych grzanek, pieczonych ziemniaków lub pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*