JAJECZNICA Z PIECZARKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
2 osoby
Posiłek
Śniadanie
Autor
Opublikowano
5,00 szt.
Jajek
2,00 łyżka
Masła
3,00 łyżka
Śmietana gęsta
1,00 szt.
Ząbek czosnku
30,00 dag
Pieczarek
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
5,00 szt. Jajek2,00 łyżka Masła3,00 łyżka Śmietana gęsta1,00 szt. Ząbek czosnku30,00 dag Pieczarek1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
JAJECZNICA Z PIECZARKAMI
  1. Pieczarki oczyścić, umyć, cienko poszatkować, włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podrumienić, oso- lić. Jaja umyć, wylewać kolejno ze skorupek do miseczki. Zlać do miski, ubić trzepaczką.
  2. W trakcie ubijania osolić, dodać nieco pieprzu i wymieszać ze śmietaną. Ubite jaja wlać na patelnię z podrumienionymi pieczarkami, usmażyć, mieszając drewnianą łyżką.
  3. Półmisek natrzeć czosnkiem, ogrzać. Wyłożyć usmażoną jajecznicę. Od razu podawać z dodatkiem pieczywa i surówki z pomidorów lub z zielonej sałaty.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*