JAJA W CIEŚCIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
25 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
0,25 l
Mleko
8,50 dag
Mąka
3,00 szt.
Białko
15,00 dag
Tłuszcz
1,00 łyż.
Cukier
0,25 l Mleko8,50 dag Mąka3,00 szt. Białko15,00 dag Tłuszcz1,00 łyż. Cukier
JAJA W CIEŚCIE
  1. Przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki.
  2. Z białek ubić pianę z dodatkiem cukru i lekko wymieszać z ciastem.
  3. Jajka ugotować na półtwardo, podzielić na połówki, posypać pieprzem, solą, obtoczyć w mące, maczać w cieście, smażyć na tłuszczu w dołkownicy. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*