Hamburgery zamrożone włożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą, obrumienić po obu stronach. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Marchewkę pokrajać w kostkę. Seler naciowy posiekać drobno (łodyżki wraz z liśćmi). Cebulę pokrajać w drobną kostkę, szczypior posiekać.
Przygotowane warzywa oprószyć solą i pieprzem, włożyć do rondla, dodać 2 łyżki oliwy lub oleju i 1/2 szklanki wrzącej wody, dusić przez około 10 minut. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, odłożyć na talerz.
Na pozostawionych w rondlu warzywach ułożyć porcje ryby, oprószyć lekko solą i pieprzem, przykryć odłożonymi warzywami i pomidorami. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z dodatkiem makaronu, najlepiej spagetti, i surówki z kapusty.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!