- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 maja 2017
- 60,00 dag
- Wołowina z kością
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 65,00 dag
- Ziemniaki
- 20,00 dag
- Ogórek kwaszony
- 6,00 dag
- Tłuszcz
- 10,00 dag
- Cebula
- 12,00 dag
- Śmietana
- 2,00 dag
- Mąka
- Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na gorącym tłuszczu.
- Do rondla włożyć usmażoną cebulę, oddzielone od kości, pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, dodać wywar i dusić na wolnym ogniu.
- Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, dodać sól, pieprz do smaku.
- Podprawić mąką i śmietaną, zagotować. Podawać z chlebem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!