GULASZ PO BIESZCZADZKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
75,00 dag
Baranina z kością
25,00 dag
Cebula
15,00 dag
Śliwki suszone
0,25 l
Wino białe wytrawne
1,00 szt.
Cytryna
3,00 dag
Olej
4,00 dag
Masło
3,00 dag
Mąka
0,50 l
Woda
1,00 szt.
Papryka
1,00 łyż.
Gałka muszkatołowa
75,00 dag Baranina z kością25,00 dag Cebula15,00 dag Śliwki suszone0,25 l Wino białe wytrawne1,00 szt. Cytryna3,00 dag Olej4,00 dag Masło3,00 dag Mąka0,50 l Woda1,00 szt. Papryka1,00 łyż. Gałka muszkatołowa
GULASZ PO BIESZCZADZKU
  1. Z mięsa usunąć kości, pokroić je w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, papryką i mąką, a następnie obsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę w mieszance oleju i masła.
  2. Śliwki wydrylować i namoczyć w połowie wina. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać pozostałe wino, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, 3 śliwki i dusić do miękkości.
  3. Gdy mięso będzie miękkie, dodać śliwki wraz z winem i zagotować. Doprawić gałką muszkatołową. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*