GULASZ MYŚLIWSKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
90 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,50 l
Rosół
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
8,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Mąka
100,00 dag
Wieprzowina bez kości
10,00 dag
Ogórek kwaszony
1,00 łyż.
Mielone ziarno jałowca
0,50 l Rosół1,50 dag Koncentrat pomidorowy8,00 dag Tłuszcz2,00 dag Mąka100,00 dag Wieprzowina bez kości10,00 dag Ogórek kwaszony1,00 łyż. Mielone ziarno jałowca
GULASZ MYŚLIWSKI
  1. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą, obsmażyć na tłuszczu na rumiano, a następnie przełożyć do rondla, zalać rosołem, dusić pod przykryciem do miękkości.
  2. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, mielone ziarno jałowca, ogórki kwaszone pokrojone w paski.
  3. Sporządzić zawiesinę z mąki, połączyć z mięsem, zagotować. Podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*