- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 stycznia 2017
- 50,00 dag
- Chuda wieprzowina bez kości
- 1,00 dag
- Mąka
- 6,00 dag
- Olej
- 30,00 dag
- Pieczarki
- 20,00 dag
- Groszek konserwowy
- 0,50 l
- Rosół
- Mięso pokroić w paski, posolić, oprószyć mąką, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć je do rondla i podlać rosołem.
- Pieczarki pokroić na części, groszek osączyć. Pieczarki i groszek dodać do mięsa, dusić pod przykryciem.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!