GULASZ MIĘSNO-PIECZARKOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Chuda wieprzowina bez kości
1,00 dag
Mąka
6,00 dag
Olej
30,00 dag
Pieczarki
20,00 dag
Groszek konserwowy
0,50 l
Rosół
50,00 dag Chuda wieprzowina bez kości1,00 dag Mąka6,00 dag Olej30,00 dag Pieczarki20,00 dag Groszek konserwowy0,50 l Rosół
GULASZ MIĘSNO-PIECZARKOWY
  1. Mięso pokroić w paski, posolić, oprószyć mąką, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć je do rondla i podlać rosołem.
  2. Pieczarki pokroić na części, groszek osączyć. Pieczarki i groszek dodać do mięsa, dusić pod przykryciem.
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*