GROCHÓWKA CHŁOPSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
2,00 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
25,00 dag
Groch
10,00 dag
Pęcak
20,00 dag
Boczek wędzony
5,00 dag
Słonina
8,00 dag
Cebula
2,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 łyżka
Majeranek
2,00 l Woda25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość25,00 dag Groch10,00 dag Pęcak20,00 dag Boczek wędzony5,00 dag Słonina8,00 dag Cebula2,00 dag Mąka1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 łyżka Majeranek
GROCHÓWKA CHŁOPSKA
  1. Pęcak i groch gotować w oddzielnych naczyniach. Gdy będą miękkie, połączyć z ugotowanym wywarem z włoszczyzny i kości.
  2. Boczek przesmażyć z cebulą. Ze słoniny i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę.
  3. Wszystkie składniki połączyć z wywarem. Następnie dodać roztarty z solą czosnek, majeranek i sól, zagotować. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*