- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 50 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 12 maja 2017
- 2,00 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 25,00 dag
- Groch
- 10,00 dag
- Pęcak
- 20,00 dag
- Boczek wędzony
- 5,00 dag
- Słonina
- 8,00 dag
- Cebula
- 2,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 łyżka
- Majeranek
- Pęcak i groch gotować w oddzielnych naczyniach. Gdy będą miękkie, połączyć z ugotowanym wywarem z włoszczyzny i kości.
- Boczek przesmażyć z cebulą. Ze słoniny i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę.
- Wszystkie składniki połączyć z wywarem. Następnie dodać roztarty z solą czosnek, majeranek i sól, zagotować. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!