FLAKI WOŁOWE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
35 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Flaki wołowe
25,00 dag
Włoszczyzna
10,00 dag
Cebula
50,00 dag
Kości wołowe szpikowe
2,00 dag
Mąka
1,00 dag
Bułka tarta
2,00 dag
Mąka
1,00 łyż.
Imbir
1,00 łyż.
Gałka muszkatołowa
1,00 łyż.
Papryka mielona
100,00 dag Flaki wołowe25,00 dag Włoszczyzna10,00 dag Cebula50,00 dag Kości wołowe szpikowe2,00 dag Mąka1,00 dag Bułka tarta2,00 dag Mąka1,00 łyż. Imbir1,00 łyż. Gałka muszkatołowa1,00 łyż. Papryka mielona
FLAKI WOŁOWE
  1. Oczyszczone flaki obgotować w wodzie, a następnie odcedzić, przepłukać i odcisnąć. Dodać kości, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości.
  2. Ugotowane flaki odcedzić, pokroić w cienkie paski. Warzywa pokroić w paski, zalać małą ilością wody i udusić.
  3. Do wywaru z gotowania flaków dodać uduszone warzywa, pokrojone flaki, przyprawy, zasmażkę z mąki i części masła oraz zrumienioną na maśle bułkę tartą. Wszystko wymieszać.
  4. Podawać posypane serem żółtym z pulpetami, knedlami ziemniaczanymi, pieczywem pszennym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*