FILETY RYBNE DUSZONE W CEBULI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Cebuli
0,50 Szklanki
Białego wytrawnego wina
2,00 łyżka
Mąki
1,00 szt.
Oliwa
0,50 Kilogram
Ryby
5,00 łyżka
Posiekanych listków selera naciowego
3,00 szt.
Ząbki czosnku
1,00 szt.
Estragon
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
4,00 szk.
Goździki
30,00 dag Cebuli0,50 Szklanki Białego wytrawnego wina2,00 łyżka Mąki1,00 szt. Oliwa0,50 Kilogram Ryby5,00 łyżka Posiekanych listków selera naciowego3,00 szt. Ząbki czosnku1,00 szt. Estragon1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu4,00 szk. Goździki
FILETY RYBNE DUSZONE W CEBULI
  1. Zamrożone filety opłukać, oprószyć mąką, obrumienić, wkładając na patelnię z rozgrzaną oliwą. Cebulę oczyścić, umyć, drobno pokrajać.
  2. Połowę przygotowanej cebuli ułożyć na dnie niskiego szerokiego rondla, oprószyć solą i pieprzem, dodać utłuczone w moździerzu goździki. Na warstwie cebuli ułożyć obrumienione porcje ryby, posypać drugą połową posiekanej cebuli i selera, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem.
  3. Przygotowaną potrawę dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut z dodatkiem tłuszczu. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany czosnek.
  4. Gotową potrawę ostrożnie wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać posiekanymi listkami selera. Podawać z dodatkiem fasolki szparagowej i ziemniaków z koperkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*