Zamrożone filety opłukać, oprószyć mąką, obrumienić, wkładając na patelnię z rozgrzaną oliwą. Cebulę oczyścić, umyć, drobno pokrajać.
Połowę przygotowanej cebuli ułożyć na dnie niskiego szerokiego rondla, oprószyć solą i pieprzem, dodać utłuczone w moździerzu goździki. Na warstwie cebuli ułożyć obrumienione porcje ryby, posypać drugą połową posiekanej cebuli i selera, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem.
Przygotowaną potrawę dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut z dodatkiem tłuszczu. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany czosnek.
Gotową potrawę ostrożnie wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać posiekanymi listkami selera. Podawać z dodatkiem fasolki szparagowej i ziemniaków z koperkiem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!