- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 27 marca 2017
- 25,00 dag
- Fasola "Jaś"
- 10,00 dag
- Boczek wędzony
- 8,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Mąka
- 6,00 dag
- Masło
- 0,50 l
- Wywar z kości i włoszczyzny
- 6,00 dag
- Śliwki suszone
- 2,00 dag
- Rodzynki
- 1,50 dag
- Miód
- 1,00 łyżka
- Karmel
- Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Boczek pokroić w paski i zasmażyć z drobno poszatkowaną cebulą.
- Śliwki sparzyć, usunąć z nich pestki, pokroić w paski.
- Z mąki i masła zrobić zasmażkę rumianą, rozprowadzić wywarem i zagotować
- Do zasmażki dodać boczek, śliwki, rodzynki, miód i karmel, doprawić do smaku. Połączyć z fasolą.
- Całość chwilę dusić. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!