- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 18 maja 2017
- 90,00 dag
- Ziemniaki gotowane
- 25,00 dag
- Mąka ziemniaczana
- 2,00 szt.
- Jajko
- 15,00 dag
- Mięso gotowane wieprzowe
- 2,00 szt.
- Jajko ugotowane na twardo
- 8,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Smalec
- Ugotowane ziemniaki zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, wyrobić ciasto.
- Przyrządzić farsz: mięso zemleć razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami, wszystko wymieszać na jednolitą masę.
- Z ciasta uformować wałek, kroić na kawałki, kształtować placuszki, nakładać na nie farsz, zawijać i formować kotlety.
- Smażyć na smalcu na jasnozłoty kolor. Podawać z różnymi sosami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!