DZYNDZAŁKI WARMIŃSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Wołowina bez kości (zrazowa)
10,00 dag
Surowy łój wołowy
4,00 szt.
Jajko
5,00 dag
Cebula
1,00 łyżka
Majeranek
35,00 dag
Mąka
20,00 dag Wołowina bez kości (zrazowa)10,00 dag Surowy łój wołowy4,00 szt. Jajko5,00 dag Cebula1,00 łyżka Majeranek35,00 dag Mąka
DZYNDZAŁKI WARMIŃSKIE
  1. Dokładnie oczyszczoną z żyłek wołowinę zemleć wraz z łojem i cebulą.
  2. Dodać jajko, bardzo dokładnie masę wyrobić. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierożki, gotować 5—7 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
  4. Podawać w gorącym rosole lub czerwonym barszczu.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*