- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 maja 2017
- 30,00 dag
- Fasola perłowa sucha
- 50,00 dag
- Ziemniaki
- 1,00 l
- Wywar z kości i włoszczyzny
- 10,00 dag
- Boczek wędzony
- 10,00 dag
- Cebula
- Fasolę ugotować w wywarze z kości. Gdy będzie na pół miękka, dodać oczyszczoną, pokrojoną w grubą kostkę lub pół krążki marchew, całość podgotować.
- Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić. Gotować do miękkości i uzyskania gęstej konsystencji potrawy.
- Boczek i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć i polać potrawę na talerzu.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!