DUSZONKA WARZYWNA PO PODLASKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Fasola perłowa sucha
50,00 dag
Ziemniaki
1,00 l
Wywar z kości i włoszczyzny
10,00 dag
Boczek wędzony
10,00 dag
Cebula
30,00 dag Fasola perłowa sucha50,00 dag Ziemniaki1,00 l Wywar z kości i włoszczyzny10,00 dag Boczek wędzony10,00 dag Cebula
DUSZONKA WARZYWNA PO PODLASKU
  1. Fasolę ugotować w wywarze z kości. Gdy będzie na pół miękka, dodać oczyszczoną, pokrojoną w grubą kostkę lub pół krążki marchew, całość podgotować.
  2. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić. Gotować do miękkości i uzyskania gęstej konsystencji potrawy.
  3. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć i polać potrawę na talerzu.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*