- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 maja 2017
- 50,00 dag
- Ziemniaki
- 25,00 dag
- Kiełbasa zwyczajna
- 5,00 szt.
- Jajko
- 8,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Smalec
- 0,03 l
- Mleko
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Kiełbasę pokroić w paski, cebulę w ćwierćkrążki.
- Kiełbasę i cebulę lekko podsmażyć na rozgrzanym smalcu, dodać ugotowane, pokrojone w krążki ziemniaki, podsmażyć.
- Jajka i mleko dobrze rozmieszać, dodać sól, pieprz, zalać nimi podsmażone ziemniaki z kiełbasą.
- Powoli dosmażyć. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!