- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 10 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 7 lutego 2017
- 25,00 dag
- Śmietana
- 0,50 l
- Kwaśne mleko
- 0,25 l
- Kwas z ogórków kwaszonych
- 15,00 dag
- Świeży ogórek
- 2,00 dag
- Szczypiorek
- 2,00 dag
- Koperek
- 15,00 dag
- Burak
- 2,00 szt.
- Jajko
- 4,00 szt.
- Liść szczawiu
- Do garnka wlać mleko, śmietanę i kwas z ogórków, obgotowane i posiekane listki szczawiu i buraków, pokrojony ogórek, ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki jajka, posiekany szczypiorek i koperek.
- Całość wymieszać, doprawić do smaku solą. Ochłodzić, wstawić do lodówki. Podawać na zimno.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!