CHŁODNIK

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
35 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Włoszczyzna
25,00 dag
Cielęcina z kością
1,00 l
Woda
15,00 dag
Świeży ogórek
10,00 dag
Szczypiorek
2,00 dag
Koperek
15,00 dag
Burak
8,00 dag
Cebula
2,00 szt.
Jajko
25,00 dag
Śmietana
0,25 l
Kwas z ogórków kwaszonych
4,00 szt.
Szczypce raków
25,00 dag Włoszczyzna25,00 dag Cielęcina z kością1,00 l Woda15,00 dag Świeży ogórek10,00 dag Szczypiorek2,00 dag Koperek15,00 dag Burak8,00 dag Cebula2,00 szt. Jajko25,00 dag Śmietana0,25 l Kwas z ogórków kwaszonych4,00 szt. Szczypce raków
CHŁODNIK
  1. Ugotować cielęcinę z włoszczyzną i cebulą. Ugotowane mięso wyjąć, ostudzić, pokroić w kostkę.
  2. Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone drobno buraki i gotując odparować do pojemności pół litra.
  3. Ostudzić, dodać pokrojony drobno szczypiorek, koperek, mięso, ugotowane i obrane szyjki i szczypce raków, obrany i pokrojony ogórek, ugotowane, pokrojone w cząstki jajka.
  4. Całość wymieszać. Następnie ochłodzić i wstawić do lodówki. Podawać na zimno.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*