- Czas przygotowania
- 35 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 4 lutego 2017
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 25,00 dag
- Cielęcina z kością
- 1,00 l
- Woda
- 15,00 dag
- Świeży ogórek
- 10,00 dag
- Szczypiorek
- 2,00 dag
- Koperek
- 15,00 dag
- Burak
- 8,00 dag
- Cebula
- 2,00 szt.
- Jajko
- 25,00 dag
- Śmietana
- 0,25 l
- Kwas z ogórków kwaszonych
- 4,00 szt.
- Szczypce raków
- Ugotować cielęcinę z włoszczyzną i cebulą. Ugotowane mięso wyjąć, ostudzić, pokroić w kostkę.
- Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone drobno buraki i gotując odparować do pojemności pół litra.
- Ostudzić, dodać pokrojony drobno szczypiorek, koperek, mięso, ugotowane i obrane szyjki i szczypce raków, obrany i pokrojony ogórek, ugotowane, pokrojone w cząstki jajka.
- Całość wymieszać. Następnie ochłodzić i wstawić do lodówki. Podawać na zimno.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!