BARSZCZ POLSKI Z RURĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Burak
8,00 dag
Cebula
20,00 dag
Kiełbasa
25,00 dag
Kość szpikowa
25,00 dag
Wieprzowina bez kości
25,00 dag
Włoszczyzna
12,00 dag
Śmietana
1,00 dag
Mąka
0,50 l
Kwas burakowy
20,00 dag Burak8,00 dag Cebula20,00 dag Kiełbasa25,00 dag Kość szpikowa25,00 dag Wieprzowina bez kości25,00 dag Włoszczyzna12,00 dag Śmietana1,00 dag Mąka0,50 l Kwas burakowy
BARSZCZ POLSKI Z RURĄ
  1. Przygotować zakwas z buraków; obrane buraki pokroić w cienkie plasterki i zalać przegotowaną, ciepłą wodą, dodać skórkę z chleba razowego, przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu na 5—6 dni.
  2. Połowę buraków pokroić w cząstki, ugotować w wodzie razem z mięsem, warzywami, kością szpikową.
  3. Wywar przecedzić do rondla, dodać zakwas z buraków, pokrojoną w plasterki kiełbasę, ugotowane w wywarze buraki i pozostałe surowe buraki starte na tarce oraz pokrojone w kostkę mięso.
  4. Wszystko przyprawić do smaku zakwasem z buraków, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Do zupy należy dodać szpik z kości. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*