- Czas przygotowania
- 35 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 marca 2017
- 1,00 łyż.
- Lubczyk
- 1,00 szt.
- Liść laurowy
- 1,00 szt.
- Ziele angielskie
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 8,00 dag
- Rodzynki
- 2,00 szt.
- Żółtko
- 10,00 dag
- Chleb razowy
- 2,50 dag
- Grzyby suszone
- 1,00 l
- Rosół z mięsa wołowego
- 50,00 dag
- Burak ćwikłowy
- 1,00 łyż.
- Tymianek
- 1,00 łyż.
- Szafran
- 1,00 szt.
- Cytryna
- W części rosołu ugotować pokrojone w plasterki buraki. Grzyby ugotować oddzielnie w małej ilości wody.
- Pod koniec gotowania rosołu dodać skórkę z chleba razowego, przyprawy, pozostały rosół i wywar z grzybów.
- Po zagotowaniu przecedzić, dodać rodzynki, pokrojone w paski grzyby i zaciągnąć żółtkami, nie gotować.
- Doprawić sokiem z cytryny. Podawać w filiżankach z grzankami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!