- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 10 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 28 maja 2017
- 1,00 szt.
- Kapusta biała
- 25,00 dag
- Ryż
- 20,00 dag
- Rzodkiewki
- 6,00 łyż.
- Szczypiorek
- 20,00 dag
- Śmietana
- 2,00 łyż.
- Oliwa
- 30,00 dag
- Ser biały
- Sałatę i rzodkiewki umyć dokładnie, osączyć. Pozostawić młode środkowe listki rzodkiewki, resztę liści odrzucić.
- Rzodkiewki pokrajać w plasterki. Ich listki posiekać, wymieszać ze śmietaną, dodać oliwę lub olej i 4 łyżki szczypiorku.
- Sałatę pokrajać w cienki makaronik. Wymieszać ryż ze śmietaną i sałatą, dodając pokrajany w bardzo drobną kostkę ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Sałatkę wyłożyć na półmisek. Ozdobić kilkoma listkami sałaty i rzodkiewkami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!