WIOSENNA SAŁATKA Z RYŻU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Kapusta biała
25,00 dag
Ryż
20,00 dag
Rzodkiewki
6,00 łyż.
Szczypiorek
20,00 dag
Śmietana
2,00 łyż.
Oliwa
30,00 dag
Ser biały
1,00 szt. Kapusta biała25,00 dag Ryż20,00 dag Rzodkiewki6,00 łyż. Szczypiorek20,00 dag Śmietana2,00 łyż. Oliwa30,00 dag Ser biały
WIOSENNA SAŁATKA Z RYŻU
  1. Sałatę i rzodkiewki umyć dokładnie, osączyć. Pozostawić młode środkowe listki rzodkiewki, resztę liści odrzucić.
  2. Rzodkiewki pokrajać w plasterki. Ich listki posiekać, wymieszać ze śmietaną, dodać oliwę lub olej i 4 łyżki szczypiorku.
  3. Sałatę pokrajać w cienki makaronik. Wymieszać ryż ze śmietaną i sałatą, dodając pokrajany w bardzo drobną kostkę ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Sałatkę wyłożyć na półmisek. Ozdobić kilkoma listkami sałaty i rzodkiewkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*