- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 maja 2017
- 35,00 dag
- Makaron
- 15,00 dag
- Utarty żółty ser
- 30,00 dag
- Marchew
- 20,00 dag
- Pietruszka
- 20,00 dag
- Seler
- 30,00 dag
- Por
- 4,00 dag
- Pasta pomidorowa
- 2,00 szt.
- Cebula
- 10,00 dag
- Olej sojowy
- Warzywa umyć, oczyścić i opłukać, pokrajać w paseczki lub utrzeć na szatkownicy do warzyw. Cebulę pokrajać w piórka, wymieszać z warzywami, osolić.
- Udusić z dodatkiem oleju, mieszając od czasu do czasu. Gdy będą miękkie, dodać pastę pomidorową, doprawić do smaku solą i sproszkowaną ostrą papryką.
- Makaron ugotować, wymieszać z utartym żółtym serem. Wyłożyć na półmisek, przykryć warzywami. Podawać zaraz po przyrządzeniu jako danie obiadowe.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!