PIEROGI RYBNE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Mąka
2,00 dag
Jajko
0,15 l
Woda
35,00 dag
Filet z ryby
15,00 dag
Włoszczyzna
10,00 dag
Cebula
5,50 dag
Boczek wędzony
9,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Bułka tarta
1,00 szt.
Natka pietruszki
35,00 dag Mąka2,00 dag Jajko0,15 l Woda35,00 dag Filet z ryby15,00 dag Włoszczyzna10,00 dag Cebula5,50 dag Boczek wędzony9,00 dag Tłuszcz2,00 dag Bułka tarta1,00 szt. Natka pietruszki
PIEROGI RYBNE
  1. Filety ugotować w wywarze z włoszczyzny. Ugotowane filety zemleć razem z lekko zrumienioną na boczku cebulą.
  2. Do zmielonej masy dodać żółtko, sól, drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i znów całość lekko wymieszać.
  3. Przygotować ciasto, rozwałkować, pokroić w kwadraty lub wycinać kółka, nakładać farsz, zlepiać, gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem zmieszanym ze zrumienioną bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*