- Czas przygotowania
- 40 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 22 maja 2017
- 35,00 dag
- Mąka
- 2,00 dag
- Jajko
- 0,15 l
- Woda
- 35,00 dag
- Filet z ryby
- 15,00 dag
- Włoszczyzna
- 10,00 dag
- Cebula
- 5,50 dag
- Boczek wędzony
- 9,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Filety ugotować w wywarze z włoszczyzny. Ugotowane filety zemleć razem z lekko zrumienioną na boczku cebulą.
- Do zmielonej masy dodać żółtko, sól, drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i znów całość lekko wymieszać.
- Przygotować ciasto, rozwałkować, pokroić w kwadraty lub wycinać kółka, nakładać farsz, zlepiać, gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem zmieszanym ze zrumienioną bułką tartą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!