KLUSKI DROŻDŻOWE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Mąka
2,00 dag
Drożdże
2,00 szt.
Jajko
0,20 l
Mleko
6,00 dag
Masło
1,00 dag
Bułka tarta
50,00 dag Mąka2,00 dag Drożdże2,00 szt. Jajko0,20 l Mleko6,00 dag Masło1,00 dag Bułka tarta
KLUSKI DROŻDŻOWE
  1. Do miski wsypać mąkę, wlać ciepłe mleko, dodać rozdrobnione drożdże, 2 dag roztopionego masła i sól.
  2. Ciasto dokładnie wyrobić, aż będzie gładkie i lśniące, postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  3. Na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką kluski i gotować do wypłynięcia na powierzchnię wody.
  4. Podawać gorące, polane pozostałym masłem przesmażonym z bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*