- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 16 maja 2017
- 100,00 dag
- Sandacz
- 3,00 dag
- Mąka
- 10,00 dag
- Olej
- 14,00 dag
- Marchew
- 3,00 dag
- Pietruszka
- 3,00 dag
- Seler
- 3,00 dag
- Por
- 8,00 dag
- Cebula
- 3,00 dag
- Olej
- 12,00 dag
- Śmietana kwaśna
- 1,00 szt.
- Ziele angielskie
- 1,00 szt.
- Liść laurowy
- Rybę wyporcjować, posolić (na 30 minut przed smażeniem). Następnie oprószyć mąką i usmażyć.
- Warzywa oczyścić, poszatkować na tarce i udusić - na oleju razem z cebulą. Podlać wodą, dodać przyprawy i połączyć z kwaśną śmietaną.
- Do brytfanny włożyć usmażoną rybę, dodać warzywa i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!