- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 18 maja 2017
- 20,00 dag
- Mięso wołowe bez kości
- 2,50 l
- Woda
- 7,00 dag
- Cebula
- 50,00 dag
- Ziemniaki
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować.
- Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do ich miękkości.
- Następnie dodać zawiesinę z mąki i wody, doprawić śmietaną i solą, zagotować. Podawać zupę z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!