- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 10 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 13 marca 2017
- 20,00 dag
- Wołowina bez kości (zrazowa)
- 10,00 dag
- Surowy łój wołowy
- 4,00 szt.
- Jajko
- 5,00 dag
- Cebula
- 1,00 łyżka
- Majeranek
- 35,00 dag
- Mąka
- Dokładnie oczyszczoną z żyłek wołowinę zemleć wraz z łojem i cebulą.
- Dodać jajko, bardzo dokładnie masę wyrobić. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto.
- Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierożki, gotować 5—7 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
- Podawać w gorącym rosole lub czerwonym barszczu.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!