GULASZ PO MAZURSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Wołowina z kością
25,00 dag
Włoszczyzna
65,00 dag
Ziemniaki
20,00 dag
Ogórek kwaszony
6,00 dag
Tłuszcz
10,00 dag
Cebula
12,00 dag
Śmietana
2,00 dag
Mąka
60,00 dag Wołowina z kością25,00 dag Włoszczyzna65,00 dag Ziemniaki20,00 dag Ogórek kwaszony6,00 dag Tłuszcz10,00 dag Cebula12,00 dag Śmietana2,00 dag Mąka
GULASZ PO MAZURSKU
  1. Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na gorącym tłuszczu.
  2. Do rondla włożyć usmażoną cebulę, oddzielone od kości, pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, dodać wywar i dusić na wolnym ogniu.
  3. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, dodać sól, pieprz do smaku.
  4. Podprawić mąką i śmietaną, zagotować. Podawać z chlebem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*