- Przygotować farsz: drobno pokrojoną cebulę lekko zrumienić na maśle, dodać zmieloną czerstwą bułkę, ugotowane posiekane grzyby. Całość przyprawić solą i pieprzem.  
- Mięso zemleć. Dodać do niego namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, sól i dokładnie wymieszać. 
- Z masy mięsnej uformować lekko spłaszczone zrazy. Farsz wkładać do środka zrazów. Zrazy formować nadając im owalny kształt. 
- Następnie oprószyć mąką, obrumienić na smalcu. Przełożyć do naczynia, podlać wywarem pozostałym z gotowania grzybów  
i dusić pod przykryciem około 30 minut. 
- Sos zaprawić mąką, dodać śmietanę. Podawać posypane natką pietruszki z ziemniakami, kaszą perłową, makaronem. 
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!