- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 18 lutego 2017
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 0,25 l
- Żur
- 2,50 l
- Woda
- 1,00 dag
- Chrzan tarty
- 12,00 dag
- Śmietana
- 25,00 dag
- Kiełbasa biała
- 2,00 szt.
- Jajko
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 2,00 szt.
- Liść laurowy
- 2,00 szt.
- Ziele angielskie
- 1,00 łyż.
- Majeranek
- Białą kiełbasę ugotować w wywarze z włoszczyzny, wyjąć.
- Do odcedzonego wywaru dodać żur, śmietanę i wszystkie przyprawy, zagotować.
- Na talerze kłaść porcje kiełbasy, po 2—3 cząstki jajka na twardo, zalać żurem. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!