- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 50 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 27 marca 2017
- 1,50 dag
- Grzyby suszone
- 0,50 l
- Kwas z kapusty kiszonej
- 1,50 l
- Woda
- 50,00 dag
- Kość
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 2,00 dag
- Masło
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 łyżka
- Cukier
- Grzyby zalać niewielką ilością zimnej wody i ugotować do miękkości, a następnie pokroić w paski i połączyć z ugotowanym wywarem z włoszczyzny i kości oraz kwasem z kapusty.
- Do zupy dodać zasmażkę z mąki i masła rozprowadzoną częścią ostudzonej zupy. Całość zagotować, doprawić solą. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!