GOŁĄBKI Z PĘCAKU I GROCHU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
150,00 dag
Kapusta biała
10,00 dag
Pęcak
20,00 dag
Groch łuskany
15,00 dag
Boczek wędzony
7,00 dag
Cebula
1,00 łyżka
Majeranek
5,00 dag
Koncentrat pomidorowy
4,00 dag
Smalec
2,00 dag
Mąka
1,00 łyżka
Cukier
150,00 dag Kapusta biała10,00 dag Pęcak20,00 dag Groch łuskany15,00 dag Boczek wędzony7,00 dag Cebula1,00 łyżka Majeranek5,00 dag Koncentrat pomidorowy4,00 dag Smalec2,00 dag Mąka1,00 łyżka Cukier
GOŁĄBKI Z PĘCAKU I GROCHU
  1. Ugotować oddzielnie groch i pęcak. Boczek pokroić, stopić, włożyć do pęcaku. Na tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę.
  2. Wymieszać groch i pęcak, dodać usmażoną cebulę, sól, pieprz, majeranek. Kapustę opłukać, wyciąć głąb, oddzielić liście.
  3. Wrzucać liście partiami na wrzącą wodę, obgotować, wyjąć, osączyć, ostudzić. Na liście kapusty nakładać przygotowany farsz, zwijać ciasno w rulonik.
  4. Gołąbki ułożyć jeden obok drugiego w rondlu wyłożonym liściem kapusty, podlać wodą, gotować lub piec w piekarniku. Podawać z sosem pomidorowym i ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*