- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 50,00 dag
- Polędwica
- 8,00 dag
- Tłuszcz
- 1,00 dag
- Mąka
- 5,00 dag
- Śliwki suszone
- 4,00 dag
- Masło
- 0,13 l
- Wino czerwone wytrawne
- Mięso oczyścić z błon, wyporcjować, rozbić nadając kształt owalny, posypać solą i pieprzem.
- Na uformowane płaty mięsa położyć po jednej namoczonej i osączonej śliwce bez pestki, zwinąć w rulon, spiąć, oprószyć mąką.
- Mięso zrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać winem i dwoma łyżkami wody i dusić do miękkości.
- Pod koniec duszenia dodać masło. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!