- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 35 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Deser
- Autor
- Opublikowano
- 6 maja 2017
- 7,50 dag
- Suszone owoce róży
- 5,00 dag
- Suszone owoce głogu
- 1,00 l
- Woda
- 0,12 l
- Wino
- 7,50 dag
- Cukier
- 7,00 dag
- Śmietana
- 1,00 szt.
- Skórka z cytryny
- 1,00 łyżka
- Cynamon
- Głóg i różę zalać gorącą wodą, gotować do miękkości.
- Następnie przetrzeć przez sito, dodać wino, śmietanę, cukier, cynamon, skórkę z cytryny, zagotować.
- Podawać w filiżankach z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!