GARUS

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
75,00 dag
Gruszka
25,00 dag
Jabłko
1,50 l
Woda
1,00 dag
Mąka
12,00 dag
Śmietana
1,00 łyżka
Cynamon
4,00 szt.
Goździk
75,00 dag Gruszka25,00 dag Jabłko1,50 l Woda1,00 dag Mąka12,00 dag Śmietana1,00 łyżka Cynamon4,00 szt. Goździk
GARUS
  1. Gruszek i jabłek nie obierać ze skórki, tylko przekroić je, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w wodzie.
  2. Następnie przetrzeć przez sito, dodać przyprawy, zaprawić śmietaną z mąką, zagotować. Podawać z grzankami lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*